Share

Motiverende Gespreksvoering

Motiverende Gespreksvoering is een veelgebruikte methode om mensen te helpen bij gedragsverandering. In deze cursus leer je omMotiverende Gespreksvoering te gebruiken om leerlingen effectiever te begeleiden en oefen je om deze gesprekstechniek in de praktijk te brengen.

Deze cursus leert je om leerlingen te helpen om hun gedrag te veranderen en hun weerstanden te onderzoeken en los te laten. Dit komt niet alleen van pas bij leerlingen die ‘lastig’ gedrag vertonen; je kunt MG gebruiken om elke leerling te helpen om het beste in zichzelf naar boven te halen.

De uitgangspunten van motiverende gespreksvoering zijn empathie uitdrukken, discrepantie ontwikkelen, meebewegen met weerstand en zelfeffectiviteit ondersteunen.

Deze cursus bestaat uit 8 lessen van een uur die online worden gegeven door een van onze ervaren docenten. Bovendien krijg je tijdens deze cursus de mogelijkheid om 3 keer twintig minuten 1 op 1 je gespreksvaardigheden te oefenen met een trainer-acteur.

Voor het 1 op 1 oefenen maken we gebruik van Skype. Tussen de lessen door krijg je per mail steeds materiaal en opdrachten die er voor zorgen dat je de nieuw opgedane kennis goed verwerkt. In de digitale leeromgeving vind je alle onderdelen van de cursus overzichtelijk bij elkaar. Op het besloten forum kun je je opgedane kennis en ervaring met andere cursisten delen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in voor tips, gratis materiaal en laatste updates!

Trainingen ChatGPT, Escape Spel en Burgerschap nu met subsidie GRATIS bij jou op school