Hoe zet je een Escape room in binnen het onderwijs

Bij een Escape the Classroom worden leerlingen opgesloten in een klaslokaal. Door het oplossen van allerlei puzzels en raadsels kunnen de leerlingen zich bevrijden. Bij het spelen van een Escape the Classroom leren leerlingen over een bepaald inhoudelijk onderwerp en tegelijkertijd leren ze logisch en analytisch denken.

Escape the Classroom is een activerende werkvorm. Voor elk vak is het mogelijk om Escape the Classroom in te zetten als integraal onderdeel van het leerproces.

Leerlingen kunnen op twee manieren bezig zijn met Escape the Classroom: ze kunnen er één spelen, maar leerlingen vinden het ook heel gaaf om er zelf één te maken. Ook tijdens het ontwerpen en realiseren van escape room in de klas zijn leerlingen creatief bezig, trainen ze hun logisch denken en leren ze inhoudelijk over het onderwerp.

Er zijn veel mogelijkheden om een escaperoom in te zetten binnen het onderwijs. Escape the Classroom kan worden ingezet in het basisonderwijs, maar ook in het voortgezet onderwijs en in het MBO.

Escape the Classroom wordt veel ingezet voor exacte vakken zoals wiskunde, scheikunde en biologie. Dat zijn vakken waar heel makkelijk puzzels voor te verzinnen zijn. Maar ook voor vakken als geschiedenis en aardrijkskunde kunnen hele mooie escape room thema’s en verhalen verzonnen worden. Ten slotte kun je ook voor talen prima escaperoom op school spelen.

Escape the Classroom - Training

Docentenbijscholing biedt een training aan, waarin je leert om de perfecte Escape the Classroom te maken en te spelen. Tijdens de training leer je om Escape the Classroom op structurele wijze toe te passen binnen je vak. Je leert hoe je leerlingen zelf spellen kunt laten maken en hoe je het proces begeleidt. Deze training wordt online gegeven door middel van live webinars maar je kunt de training ook op locatie volgen. 

Docentenbijscholing heeft ook de mogelijkheid om de training Escape the Classroom bij jou op school te geven. Volg dan de training Escape the Classroomsamen met collega's! Een super leuke teambuilding activiteit, met als extra opbrengst een door docenten gebouwde Escape the Classroom die direct met leerlingen te spelen is! Lees verder of neem contact met ons op voor meer informatie.

Kelly Russo Photography

Cont​​​​act

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie over onze cursussen of om een programma op maat voor je eigen school samen te stellen. Je kunt ook een afspraak met ons maken bij jou op school. Kies een manier om contact met ons op te nemen die bij jou past!

Bel

020-8943037

Skype

Docentenbijscholing

WhatsApp

00972-525734760

Contactformulier

Je kunt op kantooruren meestal met ons chatten, open de chat in de rechter benedenhoek van deze pagina. Je kunt ook een vraag achterlaten in de commentaren hieronder. Het antwoord op je vraag in de commentaren ontvang je ook per mail. 

Trainingen ChatGPT, Escape Spel en Burgerschap nu met subsidie GRATIS bij jou op school