• Home >>

​Materialen voor Escape the Classroom

Voor het spelen van een Escape the Classroom heb je materialen nodig. Leerlingen vinden het geweldig leuk om puzzels te ontwikkelen. Ook het maken van puzzels vormt een onderdeel van het leerproces. Leerlingen vinden het ook heel gaaf om anderen de door hun gemaakte puzzels te zien spelen. Voor een groot deel van de materialen in de puzzels kunnen overigens standaard onderwijsmaterialen worden gebruikt.

Dit kun je aanvullen met de volgende materialen:

Cijfersloten, lettersloten, combisloten en sloten met een fysieke sleutel

Onzichtbare inkt met een UV lamp om de tekst te kunnen lezen

Kistjes om van alles in te verstoppen en met een slot af te sluiten

Draaischijf puzzels. Een veelgebruikte puzzel voor escaperoom in de klas. Je kunt ze makkelijk zelf maken.

Microscopische preparaten voor scheikunde en biologie puzzels

Objecten en versiering ter aankleding van de escaperoom in de klas. Heel belangrijk om de sfeer te maken.

Escape the Classroom - Training

Docentenbijscholing biedt een training aan, waarin je leert om de perfecte Escape the Classroom te maken en te spelen. Tijdens de training leer je om Escape the Classroom op structurele wijze toe te passen binnen je vak. Je leert hoe je leerlingen zelf spellen kunt laten maken en hoe je het proces begeleidt. Deze training wordt online gegeven door middel van live webinars maar je kunt de training ook op locatie volgen. 

Docentenbijscholing heeft ook de mogelijkheid om de training Escape the Classroom bij jou op school te geven. Volg dan de training Escape the Classroomsamen met collega's! Een super leuke teambuilding activiteit, met als extra opbrengst een door docenten gebouwde Escape the Classroom die direct met leerlingen te spelen is! Lees verder of neem contact met ons op voor meer informatie.

Kelly Russo Photography

Cont​​​​act

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie over onze cursussen of om een programma op maat voor je eigen school samen te stellen. Je kunt ook een afspraak met ons maken bij jou op school. Kies een manier om contact met ons op te nemen die bij jou past!

Bel

020-8943037

Skype

Docentenbijscholing

WhatsApp

00972-525734760

Contactformulier

Je kunt op kantooruren meestal met ons chatten, open de chat in de rechter benedenhoek van deze pagina. Je kunt ook een vraag achterlaten in de commentaren hieronder. Het antwoord op je vraag in de commentaren ontvang je ook per mail. 

 • Meester Jasper schreef:

  Het lijkt mij leuk om de training te volgen. Ik heb echter een vraag. De escaperoom voor in de klas lijkt mij heel erg leuk, maar ook veel werk om op te zetten. Kan je de escaperoom meerdere malen gebruiken?

  • Shai test Shai test schreef:

   Beste Jasper, Escape the Classroom is geen eenmalige activiteit. Want Escape the Classroom is geen gadget maar een serieuze activerende werkvorm die leerlingen enorm aanspreekt en telkens opnieuw gebruikt kan worden.

 • Netty schreef:

  Ik overweeg om de online training bij jullie te volgen. Mijn vraag is echter kan ik de escaperoom in de klas gewoon in mijn eigen les lokaal doen met mijn leerlingen of heb je daar een speciale ruimte voor nodig?

  • Shai test Shai test schreef:

   Hoi Netty, leuk dat je de training bij ons wilt volgen. Je hebt geen aparte ruimte nodig voor het maken van een escaperoom, ieder klaslokaal kun je omtoveren tot een escaperoom.

 • >