Wat zijn de ervaringen van docenten met Escape the Classroom

Docenten zijn meestal heel enthousiast over de escaperoom in de klas. Hier een aantal reacties die we in de loop van de tijd hebben verzameld.

Rob, docent verzorging VMBO
“Ik was sceptisch maar verbaasde me over het enthousiasme van de leerlingen waarmee ze de puzzels te lijf gaan. Sinds de eerste keer doe ik het vaker. Ze vragen me heel vaak wanneer ze weer een escaperoom in de klas mogen spelen. De voorbereiding kost best wat tijd, maar wanneer je eenmaal een spel hebt gemaakt, kun je het jaar in jaar uit weer spelen. Ik vind het een heel leuke werkvorm waar leerlingen blij van worden.”

Linda, docent basisschool, groep 7
“Leuk om te zien hoe kinderen direct meegaan in het spel. Het lijkt wel alsof ze een knopje omzetten van ‘leren’ naar ‘spelen’ en het dan opeens allemaal wel heel leuk vinden. Terwijl ze ondertussen hartstikke veel leren! Na het volgen van de training hebben we samen met collega’s drie verschillende Escape the Classrooms gemaakt, die nu door de hele school gebruikt worden. Een groot succes!”

Jos, docent basisschool, groep 8
“Ik had er zelf wel eens aan gedacht maar was heel blij toen ik de website vond met alle informatie en het stappenplan voor een succesvolle Escape the Classroom. We hebben nu een paar keer op school escaperoom in de klas gespeeld en het is iedereen goed bevallen. Om zelf een spel te maken zijn ze nog een beetje jong, maar een escaperoom in de klas spelen vinden ze heel erg leuk.”

Naomi, docent MBO
“Het begon met een kant en klare escape the classroom die ik deed na de training bij Docentenbijscholing. Nu maken de leerlingen zelf een escape the classroom die ze tegen elkaar spelen. Ik doe het nu een paar keer per jaar en het wekt altijd weer nieuwe leer energie op, zowel bij de leerlingen als bij mijzelf!”

Lotte, docent Engels, Havo
“Ik wilde wat nieuws en ik was op zoek naar een nieuwe werkvorm om leerlingen meer te activeren. Vanaf de start met de escaperoom in de klas waaide er een totaal nieuwe leer energie door de klas. De leerlingen hebben verschillende escape the classrooms gemaakt en die vervolgens met elkaar en met leerlingen uit andere klassen gespeeld. Leuk om kinderen zo te zien genieten.”


Escape the Classroom - Training

Docentenbijscholing biedt een training aan, waarin je leert om de perfecte Escape the Classroom te maken en te spelen. Tijdens de training leer je om Escape the Classroom op structurele wijze toe te passen binnen je vak. Je leert hoe je leerlingen zelf spellen kunt laten maken en hoe je het proces begeleidt. Deze training wordt online gegeven door middel van live webinars maar je kunt de training ook op locatie volgen. 

Docentenbijscholing heeft ook de mogelijkheid om de training Escape the Classroom bij jou op school te geven. Volg dan de training Escape the Classroomsamen met collega's! Een super leuke teambuilding activiteit, met als extra opbrengst een door docenten gebouwde Escape the Classroom die direct met leerlingen te spelen is! Lees verder of neem contact met ons op voor meer informatie.

Kelly Russo Photography

Cont​​​​act

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie over onze cursussen of om een programma op maat voor je eigen school samen te stellen. Je kunt ook een afspraak met ons maken bij jou op school. Kies een manier om contact met ons op te nemen die bij jou past!

Bel

020-8943037

Skype

Docentenbijscholing

WhatsApp

00972-525734760

Contactformulier

Je kunt op kantooruren meestal met ons chatten, open de chat in de rechter benedenhoek van deze pagina. Je kunt ook een vraag achterlaten in de commentaren hieronder. Het antwoord op je vraag in de commentaren ontvang je ook per mail. 

Trainingen ChatGPT, Escape Spel en Burgerschap nu met subsidie GRATIS bij jou op school